Στο 29ο τεύχος του περιοδικού ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ που εκδίδεται από το ΚΕΘΕΑ, παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την κατασκευή και την ανάδειξη του νοήματος στην εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια και τη θεραπεία, μέσα από τη διερεύνηση των αντιλήψεων και των βιωμάτων των εξαρτημένων και των συντρόφων τους.

Σε άλλο άρθρο, παρατίθενται τα πολύπλοκα ζητήματα της ταυτότητας που φέρουν τα άτομα με διπλή διάγνωση, και παρουσιάζονται οι αντιλήψεις για τον διπλό στιγματισμό και τις κοινωνικές προκαταλήψεις.

Επίσης, φιλοξενείται μια μελέτη η οποία αναλύει ζητήματα εφηβείας και παραβατικότητας με στόχο τη διερεύνηση της ανάγκης για συνεργασία μεταξύ των επιμελητών ανηλίκων και των θεραπευτών απεξάρτησης εφήβων.

Στη συνέχεια, παρουσιάζεται μια μελέτη η οποία αναδεικνύει τη θετική επίδραση της άσκησης στη θεραπεία των εξαρτήσεων με σκοπό την υιοθέτησή της ως φιλοσοφία στα προγράμματα απεξάρτησης.

Ακόμη, στο συγκεκριμένο τεύχος φιλοξενείται ένα ξεχωριστό άρθρο στο οποίο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για άτομα που βρίσκονται στο πρώτο στάδιο απεξάρτησης, το οποίο διοργάνωσε το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, μέσα από το οποίο υπογραμμίζεται η αξία της τέχνης και της εκπαίδευσης στη διαδικασία της απεξάρτησης.

Τέλος, σε ένα ακόμα επιστημονικό άρθρο αναδεικνύονται οι έννοιες της επιλογής, της ευθύνης και της ελευθερίας και αναλύεται η συμβολή τους στη θεραπευτική διαδικασία της απεξάρτησης και στις επακόλουθες συνέπειες της, στο άτομο αλλά και στην κοινωνία.

Το περιοδικό ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ εκδίδεται από το 2002 από το ΚΕΘΕΑ, αποτελώντας μια μοναδική στο είδος της ελληνική επιστημονική έκδοση. Περιλαμβάνει μελέτες Ελλήνων επιστημόνων βασισμένες σε πρωτογενή έρευνα και μεταφρασμένα άρθρα ξένων ειδικών, σε συνεργασία με το παγκοσμίου φήμης βρετανικό περιοδικό Addiction, στόχος του είναι να ανοίξει ένα παράθυρο στις ελληνικές και διεθνείς εξελίξεις στον τομέα των εξαρτήσεων.