Εκδοτικό Σημείωμα #34

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19 βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μεγάλες και ξαφνικές αλλαγές στην επαγγελματική και την προσωπική μας ζωή. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τον τρόπο που εκπαιδευόμαστε και αλληλεπιδρούμε σε καθημερινή βάση και υιοθετήσαμε νέες πρακτικές που δεν θα μπορούσαμε να έχουμε φανταστεί πριν από έναν χρόνο.
Το περιοδικό ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ προσπαθώντας να παραμείνει κοντά στους αναγνώστες του προγραμματίζει μια σειρά διαδιακτυακών συναντήσεων στις οποίες θα παρουσιαστούν από νέους ερευνητές και συγγραφείς τα αποτελέσματα των επιστημονικών άρθρων που έχει φιλοξενήσει το περιοδικό μας. Πρόκειται να καλυφθούν ζητήματα που αφορούν τις φυλακές και την απεξάρτηση, ζητήματα πρόληψης στο σχολικό περιβάλλον, την εξάρτηση και τη μητρότητα, θέματα που αφορούν αντιλήψεις γονέων για την εξάρτηση, ζητήματα κακοποίησης, την πρόληψη των θανάτων από την κατάχρηση ουσιών, θέματα γονεϊκότητας & απεξάρτησης, την εκπαίδευση, την επανένταξη και τη θεραπεία. Η προσπάθεια αυτή έχει στόχο να δίνει φωνή σε νέους ερευνητές, εκπαιδευτές, θεραπευτές και στελέχη πρόληψης που με κόπο, ελλιπή χρηματοδότηση και ελάχιστα μέσα προσπαθούν να διεξάγουν τις έρευνες τους και να αναζητήσουν τις ρίζες της αιτιολογίας της χρήσης και τις δυνατότητες της απεξάρτησης.
Μερικούς από αυτούς φιλοξενούμε και στο παρόν τεύχος με πολύ ενδιαφέροντα άρθρα που εστιάζουν στις αντιλήψεις των εκπαιδευτικών αναφορικά με την επιθετική συμπεριφορά μαθητών της τυπικής εκπαίδευσης, στη σχέση ανάμεσα στη χρήση ουσιών, την σχολική αποτυχία και την σχολική εγκατάλειψη, στην ανάγκη ενίσχυσης των επαγγελματιών στο πεδίο θεραπείας της τοξικοεξάρτησης αλλά και στην επίδραση των πρώιμων δυσλειτουργικών σχημάτων στον εθισμό από το διαδίκτυο. Παράλληλα μοιραζόμαστε μαζί σας ένα πρόσφατο άρθρο για την μακρόχρονη επίδραση της ανεργίας των νέων στην νοσηρότητα από το αλκοόλ. Ελπίζουμε να τα βρείτε ενδιαφέροντα και να συναντηθούμε σύντομα διαδικτυακά συνεχίζοντας τις προσπάθειες μας να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς και να απαντήσουμε μαζί σε ερωτήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν όλους.

Καλή μας αντάμωση!
Άννα Τσιμπουκλή
Αν/ρια Διευθύντρια Έκδοσης

Print Friendly, PDF & Email