Καλώς ήρθατε στη ιστοσελίδα του πρώτου ελληνικού επιστημονικού περιοδικού για θέματα εξαρτήσεων. Οι «Εξαρτήσεις» αποτελούν εξαμηνιαία έκδοση του ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) με τη διαρκή συνεργασία του Addiction (Blackwell Publishing/Addiction Press) , μιας από τις εγκυρότερες διεθνείς επιστημονικές περιοδικές εκδόσεις στο χώρο των εξαρτήσεων.

Το περιοδικό φιλοξενεί πρωτότυπα άρθρα ελλήνων ειδικών βασισμένα σε πρωτογενή έρευνα, μεταφράσεις πρόσφατων ή υπό έκδοση κειμένων (άρθρα και περιλήψεις άρθρων) του Addiction, καθώς και νέα και γεγονότα του χώρου των εξαρτήσεων. Η επιλογή των κειμένων γίνεται με την επιδίωξη να φωτιστούν διαφορετικές πλευρές του φαινομένου και να προβληθούν όψεις του που στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμα επαρκώς σχολιαστεί. Παρακολουθώντας τις ελληνικές και διεθνείς εξελίξεις στον τομέα τους, οι «Εξαρτήσεις» φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γόνιμο διάλογο ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα, τους επαγγελματίες του χώρου και τους πολιτικά υπεύθυνους για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Οι «Εξαρτήσεις» είναι μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Εκδοτών των Περιοδικών για τις Εξαρτήσεις (Ιnternational Society of Addiction Journals Editors – ISAJE) και υιοθετεί πλήρως τη Συμφωνία του Farmington.